Tips en Trucs

Er zijn vaak van die kleine tips en trucs die gedeeld moeten worden met zoveel mogelijk gebruikers van Presentis. Om hiervoor te zorgen zullen we vanaf nu in de nieuwsbrief deze tips & trucs delen. Wil je ook zo een tip of truc delen, mail hem dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zorgen wij dat hij wordt opgenomen in de nieuwsbrief en de website. We zullen in het begin de lijst aanvullen, mocht de lijst te lang worden, zullen we nieuwste meenemen in de nieuwsbrief.

Presentis start niet meer op. Blijft op opstartscherm staan.

Wanneer dit gebeurd is de versie van Presentis op de desbetreffende computer al een tijd niet meer ge-update en verouderd. Je kunt dit eenvoudig oplossen door Presentis opnieuw op te starten en tijdens het opstarten (de opstart balk loopt) op Ctrl+Alt+V te klikken. Er wordt dan een compleet nieuwe versie opgehaald van Presentis en de oude wordt overschreven.

Foutmelding: ’Er wordt momenteel een update opgehaald….’

Doordat Presentis nu nog een applicatie is die moet worden gedownload en de internetverbindingen niet altijd stabiel zijn kan het voorkomen dat een update vastloopt. Wanneer de melding in beeld komt die aangeeft ’Er wordt momenteel een update opgehaald probeer later nog een keer in te loggen’betekent dit in sommige gevallen dat dit is gebeurd.

Lees meer

Tijd invullen in Presentis

Wanneer in Presentis tijden ingevuld moeten worden volstaat bij hele uren het intypen van de eerste twee cijfers. Dus bijvoorbeeld 10.00 uur kan worden ingetypt als 10 en daarna de Tab toets. Het systeem vult de .00 dan automatisch aan. Wanneer het minuten betreft kan worden volstaan met 0930 om 09.30 uur in te vullen. De punt wordt automatisch toegevoegd.

Datum invullen in Presentis

Wanneer er in Presentis een datum ingevuld moet worden kan dit op een snelle manier. Wanneer bijvoorbeeld vandaag de datum 10-08-2015 ingevuld moet worden hoef je alleen maar de 10 te typen en daarna op de Tab toets te klikken. Het systeem vult dan automatisch de huidige maand en jaar in. Wanneer de datum een andere maand betreft moet je ook de maand invullen,...

Lees meer

Keuzevelden leegmaken

In Presentis zijn er op veel plaatsen keuzelijsten beschikbaar. In sommige gevallen heb je een keuze gemaakt die je weer ongedaan wilt maken. Dit kan door de Shift knop ingedrukt te houden en op het keuzeveld te klikken. Het veld zal daardoor leeg worden gemaakt.

Zoeken in overzichten

Wanneer, bijvoorbeeld in het overzicht leerlingen, gezocht wordt naar een specifieke leerling is het niet nodig om eerst linksonder in het zoekscherm te klikken. Je kunt direct in het overzicht op een willekeurige plek klikken en beginnen met typen.

Lees meer